Hyväntekeväisyyshuutokauppa

Huuda itsellesi ReMold korussuunnittelukilpailun voittajatyö ja tue Itämerityötä!

Suomen Jalometallikierrätys Oy:n järjestämän ReMold 2020 korusuunnittelukilpailun voittajan Kaisa Minkkisen Artemis uniikkikorun voi nyt huutaa itselleen Hagelstam & Co Modern huutokaupasta. Korulle voi jättää ennakkotarjouksen netissä jo nyt ja itse huutokauppa pidetään tiistaina 19.5 klo 15.00 osoitteessa Tehtaankatu 36, 00150 Helsinki.

Artemis-korun myyntihinta lahjoitetaan lyhentämättömänä Pidä Saaristo Siistinä ry:n työn tukemiseen.

Linkki huutokauppaan https://www.hagelstam.fi/kaisa-minkkinen-f9ee9359ef4c76b65b0acb1c433cf4f8

ReMold-suunnittelukilpailu

“Tulevaisuudessa tehdään kestävämpiä ratkaisuja, eikä pikamuodin ja -esineiden ala ole enää voimissaan. Ylimääräinen materia karsitaan, ja esineiden arvo on niiden kertomissa tarinoissa.”

Kaisa Minkkinen
ReMold2020-korusuunnittelukilpailun voittaja.

ReMold-suunnittelukonsepti on kehitetty kiertotalouden periaatteita noudattaen. Vuoden 2020 ReMold-suunnittelukilpailun teemana on tulevaisuus ja kierrätys. Kysyimme, mitä ihmiset arvostavat tulevaisuudessa ja miten uusiokäyttö ja kierrätys näkyvät jokapäiväisessä elämässä.

Vuoden 2020 ReMold-suunnittelukilpailun voitti teollisen muotoilun opiskelija Kaisa Minkkinen työllään Artemis. Artemis on ReMold-suunnittelukilpailun ensimmäinen zero waste koru joka on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä kullasta. Artemis koru painaa 15 grammaa ja siihen on käytetty sormuksi, riipuksia ja korvakoruja. Remold-koru huutokaupataan kevään aikana ja siitä saatu myyntihinta lahjoitetaan Pidä Saaristo Siistinä ry:n työn tukemiseen.

Making of REMOLD

Voittajatyö näytillä Vene 20 Båt-messuilla

ReMold-suunnittelukilpailun voittajatyö:

ARTEMIS – Kaisa Minkkinen

Korussa yhdistyvät klassinen historia tulevaisuuden selkeyteen. Teoksessa on vahva liike ja luontoyhteys pelkistetyllä tavalla.  Tuomaristo näki myös korun käyttömahdollisuuden laajentua kuulolaitteeksi.

Toinen sija:

UNI – Niklas Alenius

Korussa on näkyvissä orgaaninen, sattumanvarainen kasvu. Luontoteema on vahvasti mukana. Valittu 3D -mallinnustekniikka mahdollistaa korun yksilöllisyyden myös sarjatuotettaessa.

Yleisön suosikki:

Valoa romahduksen jälkeen – Eero Hanhikoski

Romahduksen jälkeen maailma ei ole enää entisensä. Pahimman kaaoksen, epätoivon ja lohduttomuuden jälkeen jotkut nousevat. Uudelleenrakentaminen ja paremman maailman luominen voi alkaa.

Pölyn laskeuduttua, ihmiset myös muistivat itsensä koristelun ja keinot, joilla viestittiin omaa varallisuutta ja arvokkuutta. Resurssien ollessa vähäiset, katse kääntyi menneeseen. Miten asiat tehtiin silloin, kun ei ollut paljoa ja ennen kuin tavara-hulluus iski. Silloin tarvitiin ihmisiä, jotka tietävät ja tuntevat materiaalit, työstötavat ja kierrättämisen hyödyn.

Valoa romahduksen jälkeen-teoksessa tulee hyvin esille kierrätysmateriaalien käyttö ja kekseliäisyys eri metalleja yhdistettäessä.

Korun nimi: Valoa romahduksen jälkeen
Materiaalit: kierrätetty kelta- ja punakulta
Valmistustekniikka: Mokume-gane
Suunnittelija: Eero Hanhikoski