ReMold-suunnittelukilpailu

ReMold-suunnittelukilpailussa kysyimme millaisia koruja käytetään ensi vuosisadalla? Suuret onnittelut voittajille! ReMold-suunnittelukilpailun voittajat sekä valittuja töitä nähtävissä Helsingissä, Keskuskirjasto Oodissa 2-19.1.2020.

Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

ReMold-suunnittelukilpailun voittajakoru valmistetaan 100%:sti kierrätetystä jalometallista. Kilpailun voittaneesta suunnitelmasta muokataan yhdessä PajaDesignin kanssa uniikkikoru, joka huutokaupataan ja 100% korun tuotoista lahjoitetaan Pidä Saaristo Siistinä ry:lle.

Kilpailun tapahtumia voit seurata Instagramissa ja Facebookissa.

ReMold-suunnittelukilpailun voittajatyö:

ARTEMIS – Kaisa Minkkinen

Korussa yhdistyvät klassinen historia tulevaisuuden selkeyteen. Teoksessa on vahva liike ja luontoyhteys pelkistetyllä tavalla.  Tuomaristo näki myös korun käyttömahdollisuuden laajentua kuulolaitteeksi.

Toinen sija:

UNI – Niklas Alenius

Korussa on näkyvissä orgaaninen, sattumanvarainen kasvu. Luontoteema on vahvasti mukana. Valittu 3D -mallinnustekniikka mahdollistaa korun yksilöllisyyden myös sarjatuotettaessa.

Yleisön suosikki:

Valoa romahduksen jälkeen – Eero Hanhikoski

Romahduksen jälkeen maailma ei ole enää entisensä. Pahimman kaaoksen, epätoivon ja lohduttomuuden jälkeen jotkut nousevat. Uudelleenrakentaminen ja paremman maailman luominen voi alkaa.

Pölyn laskeuduttua, ihmiset myös muistivat itsensä koristelun ja keinot, joilla viestittiin omaa varallisuutta ja arvokkuutta. Resurssien ollessa vähäiset, katse kääntyi menneeseen. Miten asiat tehtiin silloin, kun ei ollut paljoa ja ennen kuin tavara-hulluus iski. Silloin tarvitiin ihmisiä, jotka tietävät ja tuntevat materiaalit, työstötavat ja kierrättämisen hyödyn.

Valoa romahduksen jälkeen-teoksessa tulee hyvin esille kierrätysmateriaalien käyttö ja kekseliäisyys eri metalleja yhdistettäessä.

Korun nimi: Valoa romahduksen jälkeen
Materiaalit: kierrätetty kelta- ja punakulta
Valmistustekniikka: Mokume-gane
Suunnittelija: Eero Hanhikoski